15 серпня – Всесвітній день бездомних тварин

Собаки-мігранти: навіщо європейці «всиновляють» українських безпритульних собак - собаки-мігранти, безпритульні собаки - 12 sobaka2

 

Бездомні тварини з'являються в результаті втрати своїх господарів, або господарі самі втрачають їх, інколи вони попросту були викинуті за непотрібністю. Вони привикли знаходитися та бути вірними в людському середовищі. Людина з гуманних міркувань намагається вирішувати проблему беззахисних тварин знаходячи цим тваринам новий притулок або ж виробляючи достатньо лояльне ставлення громадськості до цих тварин, підтримуючи їх своєю добротою і елементарною турботою.

Тварини також жадають життя, вони можуть хворіти, вони можуть приносити з собою масу серйозних і страшних недуг.

Знайти баланс і практичне стимулювання уваги широкої громадськості до вирішення важливих питань покликаний Всесвітній день бездомних тварин, який був заснованний ще напочатку 1990-х років на підтримку ініціатив волонтерських організацій з захисту домашніх тварин, які залишилися без нагляду.

 «День бездомних тварин» прямо стосується проблем, що виникають у наших колишніх улюблених вихованців. Він стосується нашої уваги саме до тих наших маленьких друзів, які живуть поруч з нами в наших будинках, квартирах і господарствах.

Безпритульні тварини, їх винахідливість і миролюбність, їх любов до життя - це відмінний привід згадати про ці гарні якості, властиві і нам, людям. Давайте поділимося з ними своєю добротою, проявимо до них турботу. Обов’язково подбаємо про них, адже вони абсолютно завжди готові відгукнутися на нашу доброту. Вони завжди готові радувати нас, виляти хвостом або ніжно муркотіти, стрибати від радості і по своєму усміхатися нам. Вони люблять нас, людей, адже так і не покинули наше, дуже часто вороже середовище проживання.